لینک گستر - تازه های وب فارسی

جدیدترین مطالب مفید دنیای وب فارسی

لینک گستر - تازه های وب فارسی

جدیدترین مطالب مفید دنیای وب فارسی

لینک گستر - تازه های وب فارسی
  • ۰
  • ۰

بعضی از بانوان قبل از عادت ماهانه، دچار تهوع می‌شوند. این امر بسیار شایع است و اغلب باعث نگرانی آنها نمی‌گردد. تهوع قبل از آغاز عادت ماهانه می‌تواند ناشی از بسیاری از عوامل، از جمله گرفتگی عضلات، سندرم پیش از قاعدگی (PMS) و حاملگی باشد. اگر این علائم شدید باشند، می‌تواند حاکی از وجود شرایط بحرانی مانند اندومتروز باشد.

PMS علت اصلی تهوع قبل از آغاز عادت ماهانه است. حدودا ۲۰ تا ۵۰ درصد از زنان در طی ۷ تا ۱۰ روز قبل از عادت ماهانه ، PMS را تجربه می‌کنند.

آیا بروز تهوع قبل از عادت ماهانه امری طبیعی است؟

تهوع قبل از آغاز عادت ماهانه امری رایج است. با این حال، آن‌چه که مهم است این است که ببینیم چه چیزی برای فرد، نرمال در نظر گرفته می‌شود. احساس تهوع قبل از عادت ماهانه ممکن است یک نشانه عادی برای بسیاری از افراد باشد. با این حال، تغییر ناگهانی در علائم PMS می‌تواند نشانه‌ای دال بر وجود یک مشکل بزرگ باشد. لذا بهتر است که در موارد زیر، فرد به پزشک مراجعه کند:

  1. اولین بار باشد که چنین علائمی را تجربه می‌کند
  2. قادر به نگه داشتن هیچ غذایی نباشد
  3. وزن خود را به علت استفراغ مکرر، از دست بدهد
  4. احساس تشنگی کند
  5. حالت تهوع در طی چند روز رو به وخامت نهد

علل تهوع قبل از عادت ماهانه:

تهوع قبل از آغاز عادت ماهانه معمولا توسط PMS ایجاد می‌شود. با این حال، برخی از علل احتمالی دیگر نیز وجود دارند، بنابراین بهتر است که با علائم غیرمعمول یا مخل فعالیت‌های روزمره با پزشک خود صحبت کنید.

علل تهوع قبل از آغاز عادت ماهانه عبارتند از:

سندرم پیش قاعدگی (PMS)

PMS علت بسیار رایج تهوع قبل از آغاز عادت ماهانه است. فرد اغلب علائم رایج PMS از قبیل سردرد، سرگیجه، خستگی، اسهال و درد عضلانی را تجربه می‌کند. محققان هنوز در مورد علت PMS و اینکه چرا برخی افراد آن را تجربه می‌کنند و دیگران آن را تجربه نمی‌کنند، چیزی نمی‌دانند.

علل احتمالی PMS عبارتند از:

  1. سطح سروتونین. سروتونین یک ماده شیمیایی موجود در مغز است که با خلق و خوی فرد مرتبط می‌باشد. شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد میزان سروتونین قبل از آغاز عادت ماهانه، پایین‌تر است. سروتونین پایین می‌تواند باعث افسردگی، اضطراب و سایر علائم شود.
  2. کمبودهای تغذیه ای. عدم مصرف کافی کلسیم یا منیزیم ممکن است سبب بروز PMS شود.
  3. اختلالات غدد درون ریز. سیستم غدد درون ریز سطح هورمون‌ها را تنظیم می‌کند. مشکلات مربوط به آن به علت وجود بیماری‌هایی نظیر دیابت، تیروئید، سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یا بیماری‌های دیگر می‌تواند PMS را بدتر کند.
  4. تغییرات هورمونی. استروژن و پروژسترون پس از تخمک گذاری، در سطح بالاتری هستند زیرا این هورمون‌ها نقش کلیدی را در حاملگی ایفا می‌کنند. وقتی عادت ماهانه شروع می‌شود، سطح استروژن و پروژسترون کاهش می‌یابد. زنان مبتلا به PMS به طور معمول حالت تهوع را قبل از آغاز عادت ماهانه یا درست بعد از شروع آن تجربه می‌کنند.
  5. ژنتیک. در حالی که پزشکان ژن‌های خاصی را که با PMS مربط باشند شناسایی ننموده‌اند، به نظر می‌رسد این امر در خانواده‌ها ارثی باشد.

هورمون ها پیام های شیمیایی بدن هستند، بنابراین تغییرات در سطوح هورمونی میتواند بر میزان پاسخگویی بدن در شرایط مختلف تأثیر بگذارد. مطالعه‌ای که در سال ۲۰۱۸ در مورد زنانی انجام شد که عمل جراحی سرطان سینه را تحت بیهوشی عمومی پشت سر گذاشته بودند، ارتباطی را میان قاعدگی و حالت تهوع کشف نمود. احتمال بیشتری وجود داشت که زنان بعد از جراحی در هنگام عادت ماهانه، حالت تهوع را تجربه کنند.

آندومتروز

اندومتروز زمانی اتفاق می‌افتد که بافتی مشابه بافتی که رحم را میپوشاند به خارج از آن گسترش پیدا کند و به اندام‌های دیگر مانند تخمدان‌ها و لوله های فالوپ برسد. برخی از زنان مبتلا به اندومتروز هیچگونه علائمی ندارند. اما در سایر زنان، اندومتروز می‌تواند باعث ایجاد درد و خونریزی شدید در طی عادت ماهانه و حتی در طول ماه شود. علاوه بر این، آندومتروز یکی از دلایل ناباروری نیز هست.

اخیر مطالعه ای میزان بروز مشکلات معده و گوارشی در زنان مبتلا به اندومتروز را نشان داد. حدود ۸۵ درصد از زنان مبتلا به اندومتروز مشکلات معدوی- رودوی را در طول سال گذشته گزارش داده اند. علاوه بر تهوع، آنها، نفخ، اسهال، درد معده و یبوست را نیز گزارش کرده‌اند.

بارداری

تهوع و استفراغ یکی از اولین نشانه های بارداری هستند. این علائم ممکن است حتی قبل از اینکه در زنی ، دوره عادت ماهانه قطع شود اتفاق بیفتند. بلافاصله پس از اینکه یک تخمک بارور در دیواره رحم جای می‌گیرد، بدن زن شروع به تولید هورمون کوریونیک گونادوتروپین انسانی (HCG) می‌کند و این هورمون ممکن است نقش مهمی را در کسالت صبحگاهی و تهوع داشته باشد.

منبع: رفع حالت تهوع در دوران قاعدگی

  • ۹۸/۰۷/۲۴
  • مصطفی کسعلی

تهوع

زنان

عادت ماهیانه

پریود

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی