متخصص تغذیه بیمارستان طالقانی با اشاره به مطالعات صورت گرفته در رابطه با روزهداری، گفت: روزهداری بر روی التهاب سلول، روند پیری، فاکتورهای متابولیک و کبد چرب اثرات مفیدی دارد.
به گزارش ایسنا، به نقل از بیمارستان طالقانی، دکتر حکمت متخصص تغذیه این مرکز با اشاره به فواید بسیار روزهداری تاکید کرد: روزه گرفتن را نباید با گرسنگی کشیدن اشتباه گرفت چون دو چیز کاملا متفاوت هستند.
وی روزهداری در ماه رمضان را نمونه مناسبی از نحوه صحیح روزه گرفتن برشمرد و با تاکید بر ضرورت صرف وعده سحری گفت: با توجه به آن که در وعده سحری معمولا خوراکیهای سرشار از کربوهیدرات، ویتامین، مواد معدنی و فیبر مصرف میشوند، فرد انرژی کافی برای انجام فعالیتهای روزانه خود را دریافت کرده و میتواند تا زمان افطار به کارهای خود بپردازد.
حکمت با اشاره به فواید روزهداری در گروههای مختلف افزود: یکی از فواید روزهداری تمرین اجتناب از پرخوری و خوردن مواد مضر طی یک ماه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مطالعات جدید انجام شده در این رابطه، گفت: براساس مطالعات، روزهداری میتواند بر روی التهاب سلول، جلوگیری از روند پیری، پیری سلول، فاکتورهای متابولیک مثل قند و چربی خون و کبد چرب اثرات مفیدی داشته باشد. البته به شرطی که فرد بتواند با تجویز پزشک متخصص خود زمان مصرف داروی خود را در وعده سحر و افطار تنظیم کند و در فاصله افطار تا سحر نیز تغذیه صحیحی داشته باشد.
حکمت خاطر نشان کرد: روزهداران باید از مصرف مواد شیرین، سرخ کردنی و فست فودها بپرهیزند، زیرا این مواد باعث میشوند سیستم ایمنی بدن در واقع مشغول خنثی کردن مواد مضر باشد و نتواند فاکتورهای پاتوژن مانند ویروسها و میکروبها را از بین ببرد.
وی با بیان این که روزهداری میتواند برای کسانی که به بیماری کووید ۱۹ مبتلا نشدند مفید باشد یادآور شد: گروهی که مبتلا به ویروس کرونا شدهاند، پس از بهبودی با مشورت پزشک خود میتوانند روزه بگیرند، اما حتما باید شش هفته از بهبود علائم آنان گذشته باشد.
منبع: ایسنا